Estetska stomatologija

estetska_stomatologija

Estetska stomatologija je jako važna grana stomatologije jer omogućava lepe, zdrave i bele zube.

Izbeljivanje zuba je sugurna i bezbolna procedura uz pomoć koje se vrlo brzo postižu željeni rezultati.

Ordinacijsko izbeljivanje zuba

U našoj ordinaciji pružamo jednostavnu metodu izbeljivanja zuba pomoću specijalnog gela. Postupak se odvija tako što se na zube nanosi gel tri puta u trajanju od 15 minuta. Ova metoda omogućava da nakon kompletnog tretmana Vaši zubi budu izbeljeni za 2-3 nijanse.

Kućno izbeljivanje zuba

Postoji i metoda kućnog izbeljivanja zuba. Kod ove metode pacijent prolazi obuku kod našeg stomatologa. Izrađuje se trej (mekog kalupa)  na osnovu anatomskog otiska, donje i gornje vilice, koji uzimamo od pacijenta. Uz kalup pacijent dobija i gel za izbeljivanje. U trej se nanese gel, postavi se na zube i nosi tokom noći. Ovom metodom proces izbeljivanja zuba traje do 10 dana.

izbeljivanje_zuba
estetska_stomatologija_fasete

Viniri - keramičke fasete

Viniri – keramičke fasete predstavljaju tanke keramičke ljuspice koje pokrivaju površinu zuba. Predstavljaju estetski najkvalitetnije rešenje za promenu boje, veličine i oblika prirodnog zuba. U pitanju je minimalno invazivna metoda kojom se maksimalno štedi zubna supstanca. U nekim slučajevima metoda vinira zahteva minimalno brušenje samo prednjih površina zuba. Zavisno od indikacije, nekad se zubna supstanca ne uklanja, tzv. NON-PREP VINIRI. 

Zakažite termin za besplatan pregled i konsultacije

Čekamo Vas u centru Beograda u neposrednoj blizini hotela Mažestik i garaže Obilićev venac!